نکات مهم خرید زمین کشاورزی 

نکات مهم خرید زمین کشاورزی

-

نکات مهم خرید زمین کشاورزی 

خرید زمین کشاورزی در هرجا برای ورود به کسب و کار در این حوزه مزایاهای زیادی را برای صاحب زمین یا سرمایه‌گذار فراهم می‌کند. اما تمام این عوامل به شرطی فراهم می‌شود که شما زمین مناسب را پیدا کنید. کشت و کار انواع محصولات زراعی در زمین کشاورزی نامناسب که شرایط خوبی ندارد، چیزی جز افزایش هزینه‌ها و ضرر و زیان برای شما نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت. شروع یک کسب و کار کشاورزی در خاک حاصلخیز ، یک ایده پرسود و پرطرفدار است. 

 زمینی که شما برای کشاورزی انتخاب می‌کنید باید یک سری ویژگی‌ها داشته باشد در غیر این صورت زحمات شما نتیجه‌ای حاصل نخواهد کرد. خرید زمین کشاورزی به خصوص در شهرهای خوش آب و هوا به علت داشتن شرایط مطلوب همیشه طرفداران خود را داشته است. اتفاقاً داشتن آب و هوای خوب در شمال کشور ممکن است اکثر افراد را گول بزند و هر زمین کشاورزی را که به آن‌ها پیشنهاد شد خریداری کنند؛ اما بهتر است یک سری نکات را در این زمینه بدانید تا بهترین بهره را از زمین ببرید.

  • شرایط آب و هوایی منطقه و خرید زمین کشاورزی

قبل از هر چیز باید شرایط آب و هوایی منطقه را بسنجید. باید دقت کنید که چه کاربری از زمین مورد نظرتان است. شاخص‌هایی مانند دمای هوا، بارش میانگین منطقه، ارتفاع از سطح دریا و … را مورد توجه قرار دهید.براساس این که چه نوع محصولاتی را در زمین کشاورزی می‌خواهید کشت دهید شرایط آب و هوایی خاصی را باید برگزینید.

اگر در مناطق خوش آب و هوا اقدام به خرید زمین کشاورزی کنید بهتر است در این صورت دغدغه استفاده از آن و کمبود آب و … را نخواهید داشت.اگر در مناطق با آب ناکافی سرمایه‌گذاری کنید شاید بتوانید برخی محصولات که نیاز کمی به آب دارند را کشت دهید، ولی با این حال ممکن است نتوانید خیلی از آن استفاده کنید و قدرت انتخاب زیادی برای کشت محصول ندارید.

  • نزدیکی زمین به خدمات مورد نیاز

خرید زمین کشاورزی در یک منطقه دور از شهر و امکانات رفاهی هزینه کمتری را برای شما به همراه داشته باشد؛ اما در عوض هزینه‌های جانبی زیادی را برای شما به همراه دارد.سعی کنید هنگام انتخاب زمین کشاورزی دسترسی به امکاناتی مانند برق، مسیر عبور و مرور مناسب و غیره را داشته باشید. قطعاً شما به این امکانات نیاز دارید و بهتر است از همان ابتدا فکری برای این مسائل بکنید تا در آینده هزینه‌های زیادی برای به دست آوردن آن‌ها پرداخت نکنید.

  •  جهت زمین کشاورزی را بررسی کنید

برخی از مسائل ممکن است اصلاً به چشمتان نیاید. به عنوان مثال همین جهت زمین که در رشد و پرورش محصولات تأثیر زیادی می‌گذارد. اگر جهت زمین به سمتی باشد که نور خورشید تابندگی مناسبی روی آن نداشته باشد.هرچند مابقی شرایط مناسب باشد، اصلاً گزینه‌ای خوب برای کشاورزی محسوب نمی‌شود.

هر گیاهی به نور کافی نیاز دارد. زمین‌هایی که برخلاف جهت طلوع خورشید شیب دارند نمی‌توانند نور کافی را برای محصولات تأمین کنند و محصولات بار کمی خواهند داشت.این مسئله به خصوص در زمین‌های کشاورزی که در دامنه تپه‌ها قرار دارد و پشت به مشرق است بسیار اهمیت پیدا می‌کند. شاید در زمان بعد از ظهر تا غروب آفتاب این زمین‌ها نورگیر باشند ولی به علت کم بودن شدت نور در این مواقع نور کافی به زمین نخواهد رسید.

  • شیب زمین کشاورزی

در بحث کشاورزی ضخامت خاک بسیار مهم است. در زمین‌هایی که شیب بالایی دارند مشکلاتی مانند شستن خاک توسط رواناب بیشتر انجام می‌گیرد و به مرور شیب زمین کاهش می‌یابد.فرسایش خاک به مرور بیشتر می‌شود. به خصوص زمانیکه در جهت شیب شخم زدن انجام گیرد سرعت فرسایش نیز بیشتر می‌شود.

از این‌رو به مرور زمین کارایی خود را از دست می‌دهد و می‌تواند حتی به مرور به یک زمین بایر و غیر قابل کشت تبدیل شود.از این‌رو بهتر است هنگام خرید زمین کشاورزی شیب آن را در اندازه کمتر از 8 درصد در نظر بگیرید. در این صورت با مشکلاتی مانند کمبود منابع خاک در آینده روبرو نمی‌شوید.

  • خرید زمین کشاورزی و بررسی منابع آبی

خرید زمین کشاورزی که منابع آبی کافی ندارد اصلاً توصیه نمی‌شود. این منابع شامل موارد مختلفی است که شامل رودخانه مخصوصاً در بالادست، جوی آب، چاه آب و غیره است.علاوه بر این که باید بررسی کنید که منابع آبی کافی در این زمین‌ها وجود دارند، مقدار آب و فصلی یا دائمی بودن آن‌ها را نیز باید در زمان خرید زمین مورد بررسی قرار دهید.

 ممکن است رودخانه‌ای فصلی بتواند تا زمانی خاص منابع آبی مورد نیازتان را فراهم کند ولی نمی‌تواند به طور دائم آب داشته باشد و در فصل‌های گرم به مشکل بر می‌خورید. همچنین در صورتیکه از چاه آب استفاده می‌کنید، باید میزان آبدهی و مواردی از این قبیل را مورد بررسی قرار دهید.

  • خرید زمین کشاورزی

اگر از قبل برای خرید زمین برنامه‌ریزی کرده‌اید و می‌دانید آن را برای چه منظور و کشت چه محصولاتی نیاز دارید به یک سری مسائل باید دقت کنید. عمق خاک در این مواقع بسیار مهم است. به عنوان مثال اگر قصد درختکاری دارید، عمق خاک بالایی نیاز دارید و در صورتیکه عمق خاک کم باشد فقط می‌توانید محصولات بوته‌ای بکارید.در عمق‌های بسیار کم خاک گیاهان یک ساله و با ریشه کوتاه مانند گیاهان دارویی کشت می‌شود. از این‌رو بهتر است ابتدا راهنمای خرید زمین کشاورزی را بدانید سپس اقدام به خرید زمین کنید.

  • جنس خاک و راهنمای خرید زمین کشاورزی

از دیگر مواردی که باید به آن دقت کنید، جنس خاک است. خاک‌ها به سه نوع اسیدی، قلیایی و خنثی تقسیم‌بندی می‌شوند. بهترین نوع زمین دارای PH خنثی است، زیرا می‌توان به راحتی بر روی آن کشت محصولات مختلفی را انجام داد.اگر زمین دارای PH مناسبی نباشد، احتمالاً هزینه‌های زیادی باید برای تغییر شرایط خاک آن پرداخت کنید و به مرور ممکن است این هزینه‌ها بسیار به پای شما گِران بیفتد. علاوه بر این زمان زیادی برای بهره‌وری از خاک این زمین مورد نیاز است زیرا باید به شرایط مطلوب برسد.